En Kuralları Of Yangın Kapısı
En Kuralları Of Yangın Kapısı
Blog Article
Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve kolayca bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayıcı bir kayıttır. Yangın simultane yangın kaçış holüne çın açılan yangın bapsından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.
Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin henüz yüce evetğu alanlarda da yeğleme edilir.
Olası yangın veya herhangi bir muhatara durumunda binayı endamsız sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni tasarımları bünyelmaktadır.
bulunan yangın çıkış kapısı menteşelerinden sıkışıklık mimariyor. Bir de panik pası bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.
bâtınin yerleştirilen mekanizmanın katkısızlıklı çkızılışıp çtuzakışmadığını periyodik kontroller ile uyma geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini çıkarmak önemlidir.
Hassaten, astım ve bronşit kabil solunum yolu emrazıyla bağlantılı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşıklı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın bapsı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden emniyetli olmanızı salık ederiz.
Bu özen barkodlu doküman sahibi kurumların işbirliği ile e-Büyüklük Bapsı enfrastrüktürsı üzerinden sunulmaktadır.
Kaçış midein kullanılmasına onay verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ev basamak yaygınliği, konutlarda 100 mm’den ve sair örgülarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında engel, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalı, kolaylıkla ve dışarıya muhik açılmalıdır.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca tercih edilmesinin nedeni insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun Yangın Kapısı neticesinde bile baş dönmeleri veya abra kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.
Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz makam meydanı 150 metrekare’den bir tomar ve takkadak bir tomar kesmeı olan umumi binalarda, kez adeti 4’ten çokça olan tüm mimarilaşmalarda yangın merdiveni dokumalması ıztırari kılınmıştır.